CHAMPALLEMENT: Ons domein ligt aan de rand van het dorpje Champallement. Dit is een gemeente in het departement Nièvre, onderdeel van de Bourgogne. In de omgeving van het dorp bevindt zich het restant van een Romeinse nederzetting, een visvijver( akte verplicht en in het dorp verkrijgbaar) en verder aan de andere kant van ons domein, op ongeveer 4 km, Montenoison een berg met schitterend uitzicht (steile eindklim van 16%). In het dorp en zijn omgeving ook prachtig uitzicht maar geen voorzieningen.

CORBIGNY: Op 20 kilometer. Een oud stadje gelegen aan de rand van de Morvan nabij het Canal du Nivernais. Halteplaats voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostella. Er is een cultureel centrum in de Abdij Saint Leonard de Corbigny met veel culturele activiteiten waaronder Les Fetes Musicales de l’Abbaye. Verder een straat met diverse winkeltjes.

CLAMECY: Op 33 kilometer. Het plaatsje is gelegen aan de samenvloeiing van de Yonne en de Beuvron en het Canal du Nivernais. Clamecy is het voormalig centrum van het houttransport. De gekapte bomen gingen met vlotten via het kanaal en de Yonne en verder over de Seine naar Parijs. De Saint Martinus uit de 12e tot 16e eeuw heeft een flamboyante Gotische steil. De Iglise de Notre Dame de Bethleem herinnert aan de tijd van de bisschoppen en dateert uit 1927 en is gebouwd in Orientaalse stijl. Verder is er een Musee d’Art et D’Histoire en in het centrum oude vakwerkhuizen zoals het wevershuis, Maison Tisserand.

VÉZELAY: Op 44 kilometer. Het regionale verzamelpunt voor de pelgrims was de basilique van Vézelay, te bereiken via een leuk straatje met diverse kunstenaars. De Basilique Saint Marie Madeleine is te bezoeken en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

NEVERS: op 47 kilometer. Stad van kunst en geschiedenis aan de oever van de Loire. De bewegwijzerde route, “De Blauwe Draad, Fil Bleu” is een wandelroute die langs o.a. het hertogelijk paleis, de kathedraal St-Cyr et Ste Juliëtte, de Romaanse heilige Etienne kerk en de Gogain toren. Er is een wandelroute over de stadswallen ”Promenade des Remparts”. Verder veel aardewerk in “Quartier des Faienciers”.

COSNE-COURS-SUR-LOIRE: Op 55 kilometer. Stad gelegen op het kruispunt van de Loire en de Nohain. Veel cultuur en evenementen door het hele jaar heen.er is genoeg historisch en architectonisch erfgoed te ontdekken tijdens een stadswandeling. Museums en varen op de Loire. Ook leuk om de cyclorail over het oude spoor te gaan doen.

Zie voor meer bezienswaardigheden onze info.